Медиаторът и коучът откриха множество допирни точки на събитие, организирано от Софийската коучинг съпорт група

Written by on 15.05.2014

Мениджмънт на таланти ще бъде тема на срещата през юни

Професионалната коучинг общност в София се събра за четвърти пореден път на 7-ми май, под егидата на Ноубъл Манхатан България. Вечерта бе открита с презентация на успешни медиаторски практики, което демонстрира множество допирни точки между професията на коуч и медиатор.

Д-р Елена Алтимирска, мениджър “Обучение” на Софийската коучинг съпорт група, направи паралел между двата подхода: „Медиция и коучинг – две чуждици, които добиват популярност и у нас, въпреки че нямат своя точен превод на български. По света тези два подхода отдавна са добре познати, а самите професии са сред най-бързо развиващите се.

Медиацията и коучингът си приличат. И при двата подхода специалистите не дават съвети, не осъждат и не насочват клиентите към решения. Те ги подпомагат да изразят по-добре собствените си емоции, ценности, очаквания, като ги стимулират към откритост, споделяне и вглеждане в себе си.

Общата философия на двата подхода се основава на разбирането, че клиентите имат решението в себе си, но понякога се нуждаят от подпомагане и подкрепа при неговото намиране. Ролята на медиатора и коуча се изразява точно в това – да стимулират и дори провокират слизане под повърхността и по-добро разбиране на истинските ни мотиви, ценности и вярвания и намиране на най-удовлетворяващото решение.”

Фотограф: Даниела Добрева

Мениджмънт на Талантите: как личното Удоволствие води до бизнес Успеха” ще бъде тема на петата поредна среща на Софийската коучинг съпорт група

Събитието ще се състои в първата сряда от месец юни, като специален гост ще бъде Ангелина Джаджева – мениджър на програми и проекти за развитие на лидерски потенциал и управление на талантите.

„Да работиш с Талантите на хората е един от най-хуманните, ефективни и дългосрочни подходи за постигане на високи и устойчиви бизнес резултати. Той се основава на партньорството между личното удовлетворение и бизнес потребностите, с помощта на което да се реализира пълния потенциал на личността и организацията“ – споделя г-жа Джаджева.

Петата среща на Софийската коучинг съпорт група ще се състои на 04.06.2014 г . от 19ч. в залата на Брейнтръст, Хил Тауър Бизнес Център (ул. Джеймс Баучер 76А, ет. 3).

За контакти:

Emailsofia_csg@coaching-in-bulgaria.com

Катрин Прентис ASC (IIC&M), президент Sofia CSG, Katrin@coaching-in-bulgaria.com

Иванина Захариева DipNMC, вицепрезидент Sofia CSG, Ivanina@coaching-in-bulgaria.com

Илина Начева CertNMC,   PR мениджър Sofia CSG,     Ilina@coaching-in-bulgaria.com ; тел.: 0899 851 800