Благодаря за …….

Written by on 03.12.2023

Аз съм благодарна за това, че аз и хората, които обичам са живи и здрави, за това, че сме заедно, че се обичаме и подкрепяме. Благодарна съм за всички близки и приятели, които са до мен в хубави и лоши моменти. Благодарна съм за това, че имам дом и семейство. Благодарна съм, че имам възможност да правя нещата, които искам.

Това са само малка част от нещата, за които съм благодарна. А вие за какво сте благодарни?

В днешния забързан свят, често сме ориентирани към проблемите в ежедневието и нещата, които нямаме, това ни носи стрес, неудовлетворение и ни пречи да бъдем щастливи.

Как можем да обърнем тази тенденция?

Добрата новина е, че нагласите са нещо, с което може да се работи и да се променят. Позитивната нагласа към света е нещо, на което човек може да се научи. Под позитивна нагласа нямаме предвид да гледаме света през розови очила и сляпо да вярваме, че на нас нищо лошо не може и няма да ни се случи, а да откриваме позитивните страни дори и в препятствията и проблемите, които застават на пътя ни.

Позитивна нагласа може да се развие като свикнем да виждаме какво всъщност имаме и да оценяваме хората, които са до нас. Една лесна практика, която можем да използваме е всеки ден да си изберем 3 неща и/или хора, за които сме благодарни. Често пропускаме да сме благодарни и да оценим на пръв поглед малките неща в живота, които приемаме за даденост, но в момента, които ги загубим, осъзнаваме колко важни са били те за нас.

Представете си сега, че възприемете тази практика и решите да съхранявате тези благодарности. В края на годината, вие ще имате 1000+ неща, за които сте благодарни. Един начин да ги съхранявате е да си ги записвате на листче и после да го пускате в буркан, в който да ги съхранявате.

Как да си направите Буркан за благодарности?

  1. Трябва ви един буркан с капачка – тъй като винаги човек има много неща, за които да е благодарен, то може да си изберете по-голям
  2. Вземете цветна хартия, опаковъчна хартия, цветни боички, моливи, флумастери, брокат, канапче, панделки – изобщо всичко, което обичате да използвате за декорация, според стила, в който искате да направите вашия буркан
  3. Започнете да го декорирате, както на вас ви харесва – може да има само етикетче с надпис – „Благодарности“ ‚ „Моят буркан с благодарности“, „Неща за които съм благодарен“ и т.н,, но можете и да се развихрите, и да стигнете много по-далеч като го превърнете в истинско произведение на изкуството
  4. Последната точка е най-важна, а именно – да започнете да го пълните с благодарности!

Тази година на коледното парти сме решили всеки от вас да си тръгне със собственоръчно направен подарък – свещник, затова сме поканили художничката Деница Михайлова, която ще помогне на всеки един от нас да изработи своя свещник.

Можете да се регистрирате тук

https://sabitie.bg/event/partita/Koldno-Parti-sas-Sofiya-Kouching-i-Noble-Manhattan-Bulgaria.1266?fbclid=IwAR06lJMW0r-crQiY_QRhdAe8T2oENOlyTeoxG__sF-MMY2E4GgrE4wCROYU

Автор: Диана Дрянкова, dipMN Лайф, Екзекютив и Екипен коуч