Юни 2019: Емоционална интелигентност

Written by on 20.05.2019

Емоционалната интелигентност –
мост между нас и света, в който живеем и работим

е темата на новата среща на Софийската коучинг съпорт група

през месец юни 2019
Гост-лектор: Антония Керчева

Какво ви очаква в първата част на вечерта?

На прага на четвъртата индустриална революция и в пика на информационна ера, всички наблюдаваме устремът, с който се развиват новите технологии. Вероятно за много от нас е все по-осезаема ускоряващата се динамика, непредвидимост и сложност на света, в който живеем. Дори Световния икономически форум заговори за предизвикателствата на тази революция, подчертавайки, че в бъдещите няколко години пазара на труда ще претърпи значителни изменения, които е възможно да доведат до социално напрежение и още по-голяма динамика. Професиите, които ще работят децата ни утре, все още не са създадени. Много от това, което е значимо днес, утре ще бъде маловажно.
И да, макар да изглежда, че сме в ерата на изкуствения интелект, големият фокус ще бъде върху хората и най-вече върху това как да останеш човек и да се свързваш автентично с другите. Както казва футуристът Герд Леонард, „Технологиите се развиват като свръхсветлинен двигател, но ние не сме устроени така. Важно е да намерим начин да останем хора, без самите ние да се превърнем в машини. Професиите на бъдещето ще бъдат свързани с грижата и разбирането на човека.“
Тази промяна ще отвори пространство за преразглеждане на мирогледа и за един нов начин, по който принадлежим в света. Принадлежност, която не изисква от нас да променим, това което сме, а да споделяме себе си по един автентичен начин. Ще имаме нужда от много себепознание и от точните умения за това как да създаваме работещи съюзи с хората.
Умения, като емоционалната интелигентност – ЕИ, които ще ни помагат да познаваме и разбираме собствените си емоции, да разчитаме чувствата на другите, и да управляваме правилно връзките си. Независимо дали става дума за професионалния или личен план – ние непрекъснато взаимодействаме с околните. Според Даниел Голман – писател, публицист и изследовател на ЕИ, успешният човек е този, който знае как да управлява собствените си емоции и тези на хората около себе си, по здравословен и уважителен за всички страни начин. Последните изследвания в областта на ЕИ, показват, че 80 до 90% от компетенциите, които отличават най-успешните лидери, са в обхвата на емоционалната интелигентност.

 • Ако сте новите лидери, които случват промяната в света
 • Ако вярвате, че тази промяна започва първо от нас самите
 • Ако се стремите към пълноценни взаимоотношения със себе си и с околните
 • Ако имате желание да развивате емоционалната интелигентност като част от вашия личен актив от умения, заповядайте на 5 юни, за да поговорим повече за:
 • Какво е емоционална интелигентност – вроден талант или част от нашата същност, която можем да възпитаме?
 • Как емоционалната интелигентност се превърна в ключово умение за съвременния човек?
 • Кои са уменията на бъдещата бизнес среда, които ще са ни необходими?
 • За какво ни служат емоциите?
 • Хармонията между мисъл и чувство или как да внесем интелигентност в емоциите?
 • Емоционална интелигентност на практика
 • Силата на намерението и как да живеем осъзнато чрез емоционалната интелигентност

КОГА: 5-ти юни, 2019г.
КЪДЕ: Arts & Therapy Institute Bulgaria , бул. „Витоша“ 65 ет. 1
заедно със Софийската коучинг съпорт група.
РЕГИСТРАЦИЯ: 18:40 – 18:50 ч.
НАЧАЛО: 19:00 ч 

Заяви участие

ПРЕДВАРИТЕЛНАТА РЕГИСТРАЦИЯ e задължителна!

Както всеки път, втората част от събитието ще бъде посветена на Коучинг.

Ще имате възможност да се насладите на безплатна коучинг сесия от професионалисти с опит.

Ще ви запознаем с възможностите да се обучавате за професионален лайф и бизнес коуч.

Специално за участниците с годишен абонамент са допълнителните възможности :

 • включване в “Мастърмайнд група” за работа по реални житейски и бизнес казуси;
 • група за обмен на коучинг опит.

Предимствата на участниците с годишен абонамент, можете да прочетете ТУК

За гост – лектора:

Антония Керчева е събитиен и маркетинг специалист, мотивационен коуч, изследовател и треньор по емоционална интелигентност, сертифициран от БИСЕИ – Български институт по социална и емоционална интелигентност.  Има дългогодишен опит в управлението на национални и международни събития, и е ръководила проекти за над 280 организации, с над 500 събития. Изследва и развива емоционалната интелигентност като част от професионалното си и личностно развитие в последните 5 години, с фокус върху измерването на коефициента на интелигентност – EQ,  както и развиване на уменията с индивидуален подход и в групови обучения.